pátek 31. ledna 2014

Ráda bych Vám představila místa, která se mi zapsala do duše svojí jedinečnou atmosférou dýchající z každého svého zákoutí...

Paříž, Francie - jednoznačně! Říká se město lásky, já bych spíše řekla město umění. Umění se na Vás dívá z každého směru i úhlu. Je to něco neskutečného. Historie Vás zde osloví víc, něž kdy jindy.

Eiffelova věž

Notre Dame

Louvre

Postojanska jama, Slovinsko - to je něco úchvatného. Dovnitř vjedete vláčkem. V jeskyni je chladno, je potřeba si s sebou vzít pořádnou bundu a šátek či šálu. Po celkem dlouhé projížďce jeskyní, vláček zastaví. Vy vystoupíte a dále pokračujete pěšky. Cesty místy klouzají, jak voda z krápníků stéká. Některé jeskyně jsou barvené a dle toho také nesou své názvy. Připadáte si jak v pohádce. Ke konci Vás čeká i obří akvárium, ve kterém jsou malí živočichové.

Postojanska jama

Cividale del Friuli, Itálie - malebné městečko se rozkládá na severovýchodě Itálie. Město je rozděleno řekou na jakési dvě poloviny pomocí Ďáblova mostu. 

Pohled z mostu na řeku

Versailles, Francie - tento symbol absolutistické Francie si drží svou slávu dodnes. Zajímavostí je i to, že mnozí panovníci si dávali tento zámek za vzor pro svá budoucí sídla.

Versailles

Piran, Slovinsko - tohle přímořské město má své kouzlo. Náměstí vypadá spíše jako typické italské, ale tím se nenechte zmást - leží velmi blízko Itálii. Navíc náměstí má kruhový tvar, což je prý proto, že zde původně bylo nádraží. Za procházku určitě stojí úzké uličky, kterými se dostanete až nahoru ke kostelu, odkud je úžasný výhled na moře. 

Piran 

Lubljana, Slovinsko - v tomhle hlavním městě Slovinska mě zaujalo hlavně tzv. Trojmostí, ale i to, že na hlavní město není zas až tak velké a není v něm chaos a shon. Pokud člověk hledá klid, najde ho tam celkem snadno.
Trojmostí





Žádné komentáře:

Okomentovat